Wat ga je maken?
Een spier herstellend zalmpakketje met pesto, tomaat en gesmolten kaas uit de oven.
Wat je nodig hebt (voor 1 portie):
– 200-250 gram zalmfilet
– 4 cherrytomaatjes (gehalveerd)
– 1 stuk aluminiumfolie
– Olijfolie
– 1 eetlepel pesto
– 5 semi-zongedroogde tomaatjes
– 20-25 gram 30+ geraspte kaas
– Ovenplaat
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Leg een stuk aluminiumfolie op het aanrecht en vet het in met olijfolie.
3. Leg de zalm in het midden van de folie met de huid naar beneden.
4. Bestrijk de zalm met de pesto en verdeel gelijkmatig. Verdeel vervolgens de zongedroogde tomaatjes en cherrytomaten over de zalm.
5. Vouw het pakketje half dicht, met de opening naar boven. Bestrooi daarna pas de zalm met geraspte kaas.
6. Vouw het helemaal dicht (door bijvoorbeeld te rollen, zodat je hem weer makkelijk kunt openmaken) en leg het op de ovenplaat en schuif deze in de oven.
7. Laat het pakketje 10 minuten in de oven zitten.
8. Maak na 10 minuten het pakketje half open en bak de zalm nog eens 10 minuten.
9. Haal het na 10 minuten uit de oven en serveer het op een bordje met een heerlijke en frisse salade.
10. Smakelijk!
Wat staat er op het menu?
Pizza met een gezonde twist
Ingrediënten (1 pizza):
– 1 volkoren wrap (Santa Maria)
– 100 ml tomatenpuree
– 80-100 gram kipfilet
– 100 gram champignons
– Halve paprika groen
– Halve paprika rood
– 50 gram 30+ kaas (geraspt)
Voorbereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze in een pan tot ze gaar en goudbruin zijn
– Snijd de champignons, groene paprika en rode paprika in stukjes en roerbak deze een wokpan met een beetje olijfolie
Bereiding:
– Leg 1 volkoren wrap op een bakplaat
– Besmeer de wrap met tomatenpuree
– Beleg de wrap met de gebakken kipfilet en groenten
– Strooi als laatste stap nog wat geraspte kaas over de pizza
– Doe de bakplaat met de pizza in de oven en zet de timer op 8 minuten
– Smullen maar!!